Ο δημότης βλέπει, ακούει & κρίνει...
το μεγάλο έργο που γίνεται στην πόλη














Από το

http://korydallos.blogspot.com

η αποκαλυπτική φωτογραφία

για το ΑΙΣΧΟΣ των λατομείων.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

Δήμαρχε;

κ. Κασιμάτη, εμείς βλέπουμε αυτά:ενώ εσύ στις 14/10/2008 μας έλεγες:
Με την απομάκρυνση και των τελευταίων επιχειρήσεων την περασμένη Παρασκευή (2008) ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την ολοκλήρωση της κατασκευής της πρώτης φάσης του Αθλητικού Κέντρου στην έκταση των πρώην Λατομείων...
...Πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούσαν αυθαίρετα και παρά το γεγονός ότι η απαλλοτρίωση της έκτασης ολοκληρώθηκε στις 5 (2008)...
...Η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στην έκταση των πρώην Λατομείων, αποτελεί για τη δημοτική αρχή στοίχημα που κερδίζεται μέρα με τη μέρα...
...παρακολουθείται στενά και όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Σταύρος Κασιμάτης, θα υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση μέχρι να παραδοθεί το Αθλητικό Κέντρο. (πηγή: Δελτίο τύπου ΑΟΔΚ)

Read More
Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
Read More
Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
0 σχόλια
categories: | | edit post

ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Μάιος 2010




Παραδίδοντας στη δημοσιότητα την απόφαση, αυτή, δηλώνουμε παράλληλα:
Ο κύριος Κασιμάτης και η σημερινή ετερόκλιτη διοίκηση του Δήμου, σε κάθε περίπτωση, θα αντιμετωπίσει στις εκλογές που έρχονται έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο.
Με ριζοσπαστική - ανανεωτική φυσιογνωμία, που θα εγγυάται αξιόπιστα σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού και προγράμματος το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ και ΝΙΚΗ για τον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.

Read More
Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μέσα σε τόσα γεγονότα που συμβαίνουν με ταχύτητα, αυτό το ιστολόγιο δεν προλαβαίνει πια να παρουσιάζει και να σχολιάζει.
Μάθαμε και εμείς φυσικά, αλλά πρόλαβαν τόσοι Κορυδαλλιώτες bloggers που καταλήγει κουραστική επανάληψη να αναφερθούμε και από εδώ στο γνωστό θέμα που έχει προκύψει με την κυρία επίτροπο (ΕΔΩ το σχετικό λινκ για όσους δεν έχουν ενημερωθεί).
Εμείς, θεωρούμε, ότι όλες οι αποφάσεις είναι έγκυρες, νόμιμες και καλώς καμωμένες, ώσπου τουλάχιστον να διερευνηθούν και να αποδειχθεί το αντίθετο. Και επειδή το θέμα έχει πάρει την οδό της διερεύνησης, δεν θέλουμε καθόλου να αμφισβητήσουμε στο παραμικρό την παρουσία της επιτρόπου, που πρέπει να καθίσει εκεί και να κάνει σωστά τη δουλειά της όπως και όσο προβλέπεται.
Αναρωτιόμαστε τώρα, μιας και παραμένει ο ελεγκτικός ρόλος, κατά πόσο ενδιαφέρουν και τα εξής δεδομένα που μαθαίνουμε:
1) Ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΚ πάνω από τρία μήνιάτικα.
Οι οποίοι, γκρινιάζουν, αλλά κανείς δεν βγαίνει να το πει πουθενά επειδή όπως αναφέρουν όλοι οι απλήρωτοι δηλώνουν... φόβο. Δεν λάβαμε παραπέρα εξήγηση τι φόβος είναι αυτός. Όλοι ψυθιρίζουν και κανείς δεν εξηγεί περισσότερο.
2) Ότι υπάρχει ένα ανοιχτό ερώτημα εδώ από 28 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο: σημαντικό ποσό από την χρηματοδότηση για το νέο Δημαρχείο "αξιοποιήθηκε προσωρινά" για να πληρωθούν μισθοί και λειτουργικά
Και το ερώτημα είναι: Πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν και τα δυο αυτά μαζι;

3) Το τελευταίο που ήρθε στη γνώση μας είναι ότι μέχρι και τον περασμένο μήνα προσελήφθη κόσμος με αορίστου χρόνου στη Δημοτική Επιχείρηση. Μας έδωσαν και δυο ονόματα.
Αυτό το τελευταίο, ειλικρινά μας εντυπωσίασε εξίσου με τα άλλα δυο. Και ας φαίνεται πιο ελαφρύ.
Το αναφέρουμε με επιφύλαξη και ας είναι συγκεκριμένη η πληροφόρηση.
Αν δεν ισχύει, είναι πολύ απλή μια επιστολή στο ιστολόγιο η οποία να διαψεύδει.
Τώρα βέβαια, ένας που θα διαβάσει, αν δεν έχει γνώση του πράγματος, μπορεί να ρωτήσει αγανακτισμένος: Μα γιατί δεν κάνετε ένα ερώτημα;
Ήδη όμως, εκκρεμούν καμιά δεκαριά έγγραφα για διάφορα ανάλογα θέματα.

Read More
Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Δευτέρα 10 Μαΐου 2010


Σαν να έχει λυμένα όλα τα άλλα προβλήματα, πρόσφατα η Δημοτική Αρχή έθεσε ζήτημα μετονομασίας της περιοχής του Σχιστού Κορυδαλλού.
Όποιες ενέργειες και αν ακολουθήσει ο κύριος Κασιμάτης, δυστυχώς, με καθοριστική ευθύνη της σημερινής διοίκησης, η πραγματικότητα της περιοχής, καθιστά ειρωνικό το εγχείρημα στα μάτια των κατοίκων. Για αυτό και είναι πολλοί, όσοι τοποθετούνται με απάθεια ή και απορριπτική απόσταση.

Γνωρίζουν καλά, την απογοητευτική εξέλιξη μεγάλων ζητημάτων της περιοχής: Το καθεστώς των καταπατητών παραμένει και στον χώρο των "πρώην λατομείων" μια απέραντη χωματερή εξακολουθεί να διευρύνεται, αντί του αθλητικού κέντρου, παρά τις επανειλημμένες περί του αντιθέτου πανηγυρικές διακηρύξεις.
Το ΚΥΤ της ΔΕΗ παραμένει στη θέση του παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ασυδοσία μικρών ή μεγάλων συμφερόντων και της παράνομης δόμησης και υλοτόμησης, συνεχίζεται. Δένδρα κόβονται και ξεριζώνονται παράνομα, ενώ καινούρια, τεράστια περίπτερα πάνω στο δρόμο φυτρώνουν νόμιμα και δίνουν "σινιάλο" στους επόμενους. Τα τμήματα του καμένου δάσους και γενικά η συμπεριφορά στο πράσινο κομμάτι της περιοχής, το οποίο εξακολουθεί να φθίνει, συμπληρώνουν την εικόνα.

Υπό αυτές τις συνθήκες προωθείται η πρόταση μετονομασίας Πρόκειται για φολκλορική ενέργεια και όχι για ουσία. Για αυτό, είναι πιθανό να οδηγήσει σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα

Σημειώνουμε εδώ, την εντελώς πρόχειρη και αστεία εκδοχή "διαβούλευσης" που υποτίθεται ότι ακολουθεί η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται, για ένα ξύλινο ερωτηματολόγιο με περιορισμένη εκ των πραγμάτων συμμετοχή, προκειμένου να τηρηθούν προσχήματα.

Η μετονομασία μιας περιοχής, είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση, από την πλευρά της αιτιολόγησης, των ουσιαστικών προϋποθέσεων και των απαιτούμενων χειρισμών.

Ας υπάρξει σοβαρότητα.

Read More
Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Απίθανο προβοκατόρικο σχόλιο παράγεται σε αρκετά "αντίτυπα - σχόλια", που μπαίνουν κάτω από αναρτήσεις μας, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα.

Το σχόλιο παρά τον άπαράδεκτο υπαινιγμό, απαντήθηκε σήμερα στο ιστολόγιο ΕΙΚΟΝΕΣ, με ευθύνη του Γρ. Τύπου και επικοινωνίας της Κίνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικολλήθηκε σε ανάρτηση του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ αφορά υποτιθέμενο γεγονός ολίγων ημερών πριν.

Το σχόλιο...
Amfitriti είπε... Πολύ ωραία τα είπε η κ. Κατσάνου μας… αλλά μήπως ξεχνά ότι ο Δήμος πληρώνει και τις δικές της ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ με την Κύπρο;
Αληθεύει άραγε ότι η κ. Κατσάνου και τα δύο δείπνα που παρέθεσε στους φιλοξενούμενους Κύπριους έγιναν κατά σύμπτωση στην ταβέρνα του αδελφού της;;;;
Λέω τώρα…
Χάσαμε τις γούνες κ. Κατσάνου μου… τα ράμματα έμειναν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον κ.
@Amfiriti (ανώνυμο προφίλ)
Υπάρχουν δύο εκδοχές: Ή είσαι θύμα παραπληροφόρησης και λάσπης, ή είσαι ο ίδιος συμμέτοχος σε κέντρο παραγωγής λάσπης, με προφανή κίνητρα.

Επειδή λοιπόν ενημερωθήκαμε,το τιμολόγιο (των 200 ευρώ), μπορείς, ότι ώρα θέλεις να μας στείλεις μια διεύθυνση και να σου το ταχυδρομήσουμε με σφραγίδες και υπογραφές. Γιατί έτσι πάντα μπορούν να κάνουν όσοι νόμιμα και καθαρά ενεργούν. Η κυρία Κατσάνου, ως διευθύντρια του σχολείου, έκανε το χρέος της. Το κατάστημα προτιμήθηκε επειδή βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενήθηκε η Κυπριακή αποστολή.
Επειδή έχει και πολύ ωραίο φαγητό σε συμφέρουσες τιμές, σας το συνιστούμε. Ο έλεγχος της συμπεριφοράς των δημοσίων προσώπων και η διαφάνεια των ενεργειών, είναι όχι μόνο επιτρεπτός αλλά επιθυμητός και καλοδεχούμενος από την κυρία Κατσάνου, ακόμα και αν επιλέγετε να το κάνετε ανώνυμα. Ο τρόπος σας όμως, η φρασεολογία,σε συνάρτηση με τις ανακρίβειες και την "εσωτερική" υποτιθέμενη ενημέρωση που έχετε (αφού το τιμολόγιο είναι λίγων ημερών), προκαλεί απορίες. Για αυτόν το λόγο, η κυρία Κατσάνου επιφυλάσσεται παντός κατά νόμο δικαιώματός της...
(Ενυπόγραφα)
ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

(Εδώ ο τόπος αναφοράς)

Υ.Γ. Κρίμα, φαίνεται ότι πέφτουν πολύ χαμηλά, είναι το μόνο σχόλιο που έκανε η Μερόπη Κατσάνου.

Read More
Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Προκειμένου να πάψει η παραφιλολογία ότι δήθεν το θέμα αυτό "το εγκαταλείψαμε" ή ότι μπορεί να απαντηθεί με αόριστες ανακοινώσεις, πρόχειρες φωτοτυπίες και διαβεβαιώσεις αναρμόδιων φορέων και προσώπων, προς εντυπωσιασμό των πολιτών, δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα το σχετικό ερώτημα της κυρίας Μερόπης Κατσάνου. Συνιστούμε ηρεμία μέχρι να λάβουμε την απάντηση του ΥΠΕΣ, η οποία πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει...

(Το γραφείο τύπου της κίνησης)


ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ - Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού.

Μερόπη Κατσάνου - Κουτσοδόντη

Πέμπτη 01/04/2010

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,

Υφυπουργό κ. Γεώργιο Ντόλιο

Κοινοποίηση: Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση,

Γεν. Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ,

Διευθύντρια κυρία Γιαβή

Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση Αυτ/σης & Δ/σης Ν. Πειραιά.

Θέμα: «Οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν όλη την ευθύνη τους προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, σύμφωνα με το πνεύμα του 13726/15-03-2010 εγγράφου του ΥΠΕΣ. Ισχυριζόμαστε ότι: με τις απαντήσεις της, η Δημοτική Αρχή, δεν υπηρετεί τη διαφάνεια και δεν πείθει για την νομιμότητα των ενεργειών της».

Επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα που έλαβαν δημοσιότητα και βρίσκονται σε γνώση μας:

* το 13726/15-03-2010, του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου η διευθύντρια κυρία Βίκυ Γιαβή, απευθύνεται προς την Περιφέρεια διαβιβάζοντας το ερώτημα και κοινοποιεί προς τους ερωτώντες και προς τον Δήμο Κορυδαλλού.
* η δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου μας προς τον
Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κύριο Ντόλιο (αριθμός πρωτοκ. 14, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου μας).

Κύριε Υφυπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε την με αρ.πρωτ. 11079 απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού στο έγγραφο ερώτημα δύο Δημοτικών Συμβούλων του Κορυδαλλού (επισυνάπτεται - http://korydallos16.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html).

Η απάντηση αυτή, θεωρούμε ότι δεν ικανοποιεί την ανάγκη της διαφάνειας αλλά και δεν πείθει για τη νομιμότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Δήμoυ.

Αναπάντητα για το καθεστώς των «ενοικιαζομένων» παραμένουν:

1) Πότε ακριβώς ξεκίνησε; με ποια προγραμματική σύμβαση; με ποιών τις υπογραφές;

2) Ποιό ακριβώς είναι το εργασιακό πλαίσιο των συμβάσεων και ποιος ο τρόπος και το ύψος των αμοιβών;

3) Ποιο είναι το συνολικό κόστος της εργασίας και ποιο ακριβώς το αντίστοιχο έργο που παράγουν;

4) Ποιος είναι ο Nόμος στον οποίο στηρίζεται η «διάθεση» των εργαζομένων στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νίκαιας;

Η απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού στο 13726/15-03-2010 έγγραφο του Υπ. Εσωτ. Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διαφάνειας, δημιουργεί μέγιστο θέμα. Το πιο ανώδυνο στοιχείο της απίθανης απάντησης του Δήμαρχου, είναι ότι επιδιώκει –ανεπιτυχώς- μομφή, προς έναν δημόσιο λειτουργό που κάνει σωστά τη δουλειά του. Το πιο σοβαρό είναι ότι αν οι αρμόδιες αρχές δεν αναλάβουν αμέσως την ευθύνη τους, για να λάμψει η αλήθεια, τότε εδώ στον Κορυδαλλό οι πολίτες θα γίνουν καχύποπτοι, τόσο, ώστε να θεωρήσουν τα περί διαφάνειας ένα κακόγουστο αστείο. Αν ο καθένας, τελικά, μπορεί να θάβει οριστικά στοιχεία που αφορούν κρίσιμες ενέργειες των διοικούντων, μέσα σε ένα σκοτεινό συρτάρι, τότε οι πολίτες αυτοί θα έχουν δίκιο!

Κατόπιν αυτών και με δεδομένη πλέον την απροθυμία της Δημοτικής Διοίκησης να απαντήσει επί της ουσίας τα προφανή:

* Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
* Αναμένουμε ενημέρωση, ως Δημοτική Κίνηση, για όλη την σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου και των υπηρεσιών σας για το συγκεκριμένο θέμα.
* Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες διαρκούς, υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, όπως οφείλουμε και όπως τους αξίζει.

Με εκτίμηση

Μερόπη Κατσάνου - Κουτσοδόντη

Ταξιαρχών 40 & Σερρών Κορυδαλλός, Τ.Κ. 18120


Email: 16xronipoli@gmail.com ιστολόγιο http://16xronipoli.blogspot.com
(επισυνάπτεται σε αρχείο η παρούσα επιστολή και τρία ακόμη σχετικά αρχεία)

Read More

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008