Σαν να έχει λυμένα όλα τα άλλα προβλήματα, πρόσφατα η Δημοτική Αρχή έθεσε ζήτημα μετονομασίας της περιοχής του Σχιστού Κορυδαλλού.
Όποιες ενέργειες και αν ακολουθήσει ο κύριος Κασιμάτης, δυστυχώς, με καθοριστική ευθύνη της σημερινής διοίκησης, η πραγματικότητα της περιοχής, καθιστά ειρωνικό το εγχείρημα στα μάτια των κατοίκων. Για αυτό και είναι πολλοί, όσοι τοποθετούνται με απάθεια ή και απορριπτική απόσταση.

Γνωρίζουν καλά, την απογοητευτική εξέλιξη μεγάλων ζητημάτων της περιοχής: Το καθεστώς των καταπατητών παραμένει και στον χώρο των "πρώην λατομείων" μια απέραντη χωματερή εξακολουθεί να διευρύνεται, αντί του αθλητικού κέντρου, παρά τις επανειλημμένες περί του αντιθέτου πανηγυρικές διακηρύξεις.
Το ΚΥΤ της ΔΕΗ παραμένει στη θέση του παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ασυδοσία μικρών ή μεγάλων συμφερόντων και της παράνομης δόμησης και υλοτόμησης, συνεχίζεται. Δένδρα κόβονται και ξεριζώνονται παράνομα, ενώ καινούρια, τεράστια περίπτερα πάνω στο δρόμο φυτρώνουν νόμιμα και δίνουν "σινιάλο" στους επόμενους. Τα τμήματα του καμένου δάσους και γενικά η συμπεριφορά στο πράσινο κομμάτι της περιοχής, το οποίο εξακολουθεί να φθίνει, συμπληρώνουν την εικόνα.

Υπό αυτές τις συνθήκες προωθείται η πρόταση μετονομασίας Πρόκειται για φολκλορική ενέργεια και όχι για ουσία. Για αυτό, είναι πιθανό να οδηγήσει σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα

Σημειώνουμε εδώ, την εντελώς πρόχειρη και αστεία εκδοχή "διαβούλευσης" που υποτίθεται ότι ακολουθεί η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται, για ένα ξύλινο ερωτηματολόγιο με περιορισμένη εκ των πραγμάτων συμμετοχή, προκειμένου να τηρηθούν προσχήματα.

Η μετονομασία μιας περιοχής, είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση, από την πλευρά της αιτιολόγησης, των ουσιαστικών προϋποθέσεων και των απαιτούμενων χειρισμών.

Ας υπάρξει σοβαρότητα.

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 3 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008