Μας ρωτάτε και μας ξαναρωτάτε ορισμένοι, η απάντηση είναι εδώ: Ορίστε λοιπόν τι θέλουμε να ανατρέψουμε

Και μας ρωτούν, "που πάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια"; Δείτε σε αυτό το video, ως που μπορούμε να πάμε, τι λέμε για τα πρόσωπα και "ποιες θα είναι οι συναντήσεις μας".

Και τι λέμε για την συμμετοχή των λεγόμενων παραγόντων;

Ότι και αν λένε οι παπαγάλοι, θα χτίσουμε πρώτα "χαρακτήρα" και μετά θα επιλέξουμε πρόσωπο. Και να ξέρουν όσοι ρωτούν. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ θα είναι και δεν θα παίξουμε μουσική δωματίου.

Και ενώ η video-κασέτα τελείωσε λίγο πριν την ώρα που έπρεπε, ευτυχώς, πρόλαβε να καταγραφεί η πρόταση δημιουργίας Τράπεζας ιδεών για τον Κορυδαλλό. Που θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για την ανοιχτή διαδικασία ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου προγράμματος, αλλά και θα προσφέρει έτσι ή αλλιώς στην συζήτηση ενός δημιουργικού διαλόγου για την πόλη.

τα κυριότερα αποσπάσματα της τοποθέτησης μπορείτε να διαβάσετε ή και να τα τυπώσετε πατώντας (κλικ) εδώ

(απόσπασμα, 11 λεπτά περίπου) το κομμένο video είναι εδώ

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

3 σχόλια

  1. Το κομμένο από το video είναι εδώ:

    -Με διάλογο και με την πεποίθηση ότι θα συμπορευτούμε στην συνδιαμόρφωση αυτή με όλες τις δυνάμεις της γνώσης και των γραμμάτων, ξεκινάμε αύριο.
    Απαραίτητο πρώτο βήμα είναι:
    • Η συγκρότηση συμβουλίου πόλης της κίνησης.
    • Αμέσως μετά, αρχίζουμε επαφές με όλους τους φορείς της πόλης.
    • Δημιουργούμε ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ για τον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, που θα είναι μια ανοιχτή ηλεκτρονική σελίδα καταχώρησης όλων των προτάσεων και συμπερασμάτων μας, όπου δυναμώνει και τεκμηριώνεται σε μια δυναμική διαδικασία το πρόγραμμά μας.
    • Με ανοιχτή δημοκρατική συμμετοχή, επιλέγουμε επικεφαλής σε χρόνο κατάλληλο, με αναμφισβήτητη διαδικασία που εμείς θα ορίσουμε.
    Είναι η πρώτη φορά, που σε νεκρό (μη προεκλογικό) χρόνο δημιουργείται τέτοιας μορφής εκκίνηση. Κάτι σημαίνει αυτό!
    Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία!

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΕΝΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

     
  2. Πάνω που φαινόταν να τα βρούνε εμφανιστήκατε εσείς φίλε. Τώρα αν συνεχίσετε σκεφτήτε το πολύ καλ΄σ, ο Δ΄ημος θα πάει δεξιά και εσείς θα έχετε την ευθύνη σας. Ενώ έπρεπε να πάτε να ανανεώσετε με την παρουσία σας βάζετε ένα πρόβλξημα ακόμα. Τι εχης να πης?

     
  3. Στον συμπολίτη μου με την υπογραφή "politis"

    Έχω να πω πως η απλοϊκή και πιθανόν αγνή σου προσέγγιση, κατά την γνώμη μου αγνοεί δύο πράγματα:
    • Το ένα είναι: ποιες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και συμμαχίες της πόλης, διαχειρίζονται σήμερα την Δημοτική Εξουσία. [?]
    • Το δεύτερο είναι ποιες προϋποθέσεις θεωρούνται επαρκείς για να «τα βρούμε», ποιοι και προκειμένου να επιτύχουμε τι [?].
    Έτσι λοιπόν, όταν ερμηνεύσουμε σωστά «ποιος έχασε και ποιος κέρδισε», τι εκπροσωπεί τελικά ο καθένας; Kαι ξανασκεφτούμε τι θέλουμε εμείς ως πολίτες από τους πολιτικούς μας; Απορρίπτοντας την ποδοσφαιροποίηση (που περιορίζεται στο χάνω – κερδίζω, ζήτω – κρίμα). Και ξεμπερδέψουμε την έννοια της συναίνεσης ή της ενότητας έκφρασης του δημοκρατικού κινήματος από την έννοια της διαπραγμάτευσης προσωπικών ή άλλων συμφερόντων προκειμένου να ισορροπήσουν.
    Τότε, μπορεί να συμφωνήσουμε!
    Και νομίζω στην πορεία που ξεκινήσαμε θα ξαναβρούμε τη συμφωνία μας με πολλούς.
    Υπενθυμίζω, επίσης, ότι εμείς δεν έχουμε και δεν φτιάχνουμε στρατούς. Συνεπώς, θα έλεγα, δεν αποκλείουμε κανέναν, αλλά και δεν προϋποθέτουμε την παρουσία κανενός για να υπάρχουμε. Το πραγματικό «πρόβλημα ενότητας» δεν το δημιουργούν τέτοιου είδους ανοιχτές λειτουργίες. Όσοι έχουν δημιουργήσει έναν προσωπικό στρατό, αν πραγματικά κόπτονται για ενότητα, δεν έχουν παρά να διαλύσουν το προσωπικό μαγαζί τους που δημιουργεί τον τεχνητό διαχωρισμό των πολιτών.
    Έτσι μόνο θα είναι ασφαλές, ότι η συγκρότηση ενός ισχυρού, αμιγώς δεξιού σχήματος στην πόλη, θα ηττηθεί και έτσι μόνο θα έχει και πραγματικό νόημα η νίκη κάποιων άλλων. Αν ανησυχείς για αυτήν την πιθανότητα, έλα κοντά μας.

     

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008