Απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη της 16χρονης πόλης.

(Ιούλιος 2008)
"...Επιδιώκουμε
Την απαλλαγή των πολιτικών σχηματισμών από την υποχρέωση «απόδοσης χρίσματος» για τις τοπικές κοινωνίες.
Την απεξάρτηση των τοπικών σχημάτων από τη διεκδίκηση κομματικών χρισμάτων.
Την τοποθέτηση χρονικού ορίου για τη διάρκεια θητειών Δημάρχων, Βουλευτών, Νομαρχών κλπ.
Την υπέρβαση από τις τοπικές κοινωνίες των κάθε μορφής προσωπικού χαρακτήρα συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων που υποβαθμίζουν το περιεχόμενο της αυτοδιοίκησης. Είναι αναγκαία πλέον, ειδικά στην πόλη μας, μία ολική συσπείρωση δυνάμεων, πραγματικής αντιπαράθεσης στο αρχηγικό μοντέλο παράταξης.
Την ανάπτυξη δυναμικών, πολιτικοποιημένων αλλά ακηδεμόνευτων τοπικών σχημάτων, που στον πυρήνα τους διαθέτουν αρχές, αξίες, προγράμματα και στην πρακτική τους ανοιχτή συλλογική δράση και συμμετοχή. Η αντιπαράθεση τέτοιων σχημάτων, εγγυάται την ανάδειξη των πιο άξιων και προπαντός των πιο φυσικών ηγεσιών της κοινωνίας.
Μια δυνατή απάντηση των πολιτών στην πιθανότητα εισαγωγής φαινόμενων τύπου Μπερλουσκόνι ως (δήθεν) φυσικής συνέχειας για το σύστημα εξουσίας στην πόλη. Για μας, υπάρχει και θα υπάρχει ανοιχτή ιδεολογική σύγκρουση με την ευρύτατα αγαπητή σε κύκλους της συντήρησης άποψη ότι «αυτοδιοίκηση μπορούν να κάνουν μόνο όσοι έχουν λεφτά».
Μια δυνατή επιτέλους απάντηση των Κορυδαλλιωτών και όχι των «Κορυδαλλομάχων» και των «Κορυδαλλαρχών». Μια απάντηση με προγράμματα τολμηρά όσο γίνεται. Και λύσεις ριζοσπαστικές όπου χρειάζεται.
Πιστεύουμε,
στην ανάγκη οι επικεφαλής των παρατάξεων να μην προϋπάρχουν από τη δημιουργία παράταξης αλλά να αναδεικνύονται και επιβεβαιώνονται από καθολικού χαρακτήρα-ουσιαστικές διαδικασίες και φυσικά, ανοιχτή εκλογή.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, επιδιώκουμε τη διαμόρφωση και έκφραση ενός μεγάλου, συνειδητού και πλειοψηφικού ρεύματος για την πόλη.
Η αυτό-οργάνωση για μια δεκαεξάχρονη πόλη, είναι η μορφή, το εργαλείο, για την ισότιμη και δημιουργική συνάντηση όλων των γνήσιων, ανήσυχων, προοδευτικών, δημιουργικών, αναγεννητικών ατόμων και ομάδων της πόλης με σκοπό να την αλλάξουν, ξαναδίνοντάς της πράσινο χρώμα, εφηβική νεότητα και δύναμη, νεανικό όραμα και προοπτική, σύγχρονο- ανθρώπινο πρόσωπο και μέλλον..."

Από τότε, όλα αυτά που διατυπώσαμε, γίνονται πιό ισχυρά...


βίντεο από την ιδρυτική μας συγκέντρωση στις Πλειάδες

(προηγούμενη ανάρτηση)

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Κυριακή 8 Αυγούστου 2010
categories: | edit post

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008