Κορυδαλλός – 16χρονη πόλη, ανοιχτή επίκαιρη παρέμβαση 23/01/2019

Δημοτικές εκλογές 2019

Οι δημοτικές εκλογές του Μάη πλησιάζουν. Μόνο οι πολίτες της πόληςδιαθέτουν πραγματικές δυνάμεις και ισχυρή δυνατότητα, να υπερβούν το περιβάλλον που δημιουργούν τα περιοριστικά όρια λειτουργίας, όπως διαμορφώνονται από το πολυετές προβληματικό καθεστώς της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Η απόφαση, η δραστηριοποίηση και η ενέργεια των πολιτών της πόλης, είναι η πηγή τροφοδότησης με όραμα για μια νέα ποιότητα ζωής, είναι και η μόνη ελπίδα για να αντληθεί και να γεννηθεί μια νέα φυσική ηγεσία με ικανότητα ουσιαστικής επιτυχίας. Έτσι βλέπουμε εμείς την ορθή διαδικασία για την απάντηση στο ερώτημα «ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος» και όχι ως προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ στενών ομάδων συμφερόντων, όποιου τύπου. Για το λόγο αυτό, η επίκαιρη παρέμβασή μας, αφορά μια πρόσκληση στην ψυχή των συνδημοτών μαςνα ενεργήσουν απελευθερωμένα –και- απελευθερωτικά, αναλαμβάνοντας άμεσα την ευθύνη τους για όσα τους αφορούν.    

Η 16χρονη πόλη, ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια ως πυρήνας πολιτώναυτόνομος σε σχέση με οποιαδήποτε κρατική – κομματική – επιχειρηματική  ή άλλη εξάρτηση και τέτοιος παραμένει.

Η 16χρονη πόλη, δεν είναι ένα τυπικό οργανωτικό σχήμα, είναι μια ανοιχτή έκφραση, ένα κύτταρο συσπείρωσης και δημιουργικής συμμετοχής -των- πολιτών λειτουργεί με βαθιά πίστη στην αξία της συλλογικότητας και της δημοκρατίας αλλά και  σεβασμό στην ατομικότητα των μελών της.

Τέσσερις, μόνο επιγραμματικές αναφορές για την πραγματική σημερινή εικόνα, στο Δήμο μας, αρκούν για να καταγράψουμε την αδυναμία σχεδιασμού και εκτέλεσης μιας παραγωγικής λειτουργίας σε καθημερινά αλλά και σε καίρια ζητήματα:
Ενδεικτικό και κραυγαλέο το γεγονός απουσίας οριστικής απόφασης για οποιαδήποτε κυκλοφοριακή παρέμβαση και φροντίδα εν όψει της έναρξης λειτουργίας του σταθμού ΜΕΤΡΟ, σε συνέχεια μίας σειράς καθυστερήσεων και παλινωδιών.
     Σημαδιακή η κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρόμων της πόλης, η πλήρης ασυδοσία στην κυκλοφορία και τη στάθμευση των τροχοφόρων, καταλυτική η εικόνα των κάδων σκουπιδιών, εντελώς ανεπαρκής συντήρηση βασικών υποδομών, κόπωση - εγκατάλειψη τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προαναγγέλλουν την αποχώρηση της Δημοτικής Αρχής.
       Ειδική περίπτωση αφασίας η εγκατάλειψη της περιοχής του Σχιστού.
       Οι καταγγελίες από παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας για σκιές στη διαχείριση των κονδυλίων για τα σχολεία και η συνακόλουθη μετωπική σύγκρουση της Δημοτικής Αρχής με το σύνολο σχεδόν της εκπαιδευτικής κοινότηταςέχουν διαταράξει την ηρεμία και ομόνοια που είναι τόσο απαραίτητες στον ευαίσθητο αυτό χώρο.
Το τελευταίο σημείο, αποκαλύπτει ιδιαίτερα τις δυσάρεστες συνέπειες του καθεστωτικού χαρακτήρα της σημερινής δημοτικής αρχής.

Τα παθογενή φαινόμενα στις σχέσεις και στη λειτουργία του Δήμου, που συμπεριλαμβάν        ουν, μεταδοτικά (;) σε μεγάλο ή μεγαλύτερο βαθμό όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δικαιώνουν απολύτως τις διακηρυκτικές διατυπώσεις μας, που ξεκίνησαν με μια γενική αμφισβήτηση για τους πάντες και τα πάντα, συμπυκνώθηκαν στο «θέλουμε να τα ανατρέψουμε όλα», εξελίχθηκαν σε οργάνωση, σε πρόγραμμα, δράση, συνεχίστηκαν, πήραν οντότητα, απέκτησαν απήχηση.  Αποτέλεσαν δε και τη βασική υποδομή υπέρβασης των διαφορών μας, στην επιλογή συνεργασίας με το προγραμματικά συγγενές «Πάμε Αλλιώς» και την κάθοδό μας, το 2014, σε έ ν α προοδευτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την έντιμη, συνεπή, αγωνιστική Καίτη Κυλάκου.
     Η εφαρμογή της απλής αναλογικής και του νέου θεσμικού πλαισίου «Κλεισθένης I», σε συνάρτηση με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, στοιχειοθετούν όλες τις προϋποθέσεις για αλλαγή και ανατροπή του 25ετούς αυτοδιοικητικού κατεστημένου, η οποία δεν μπόρεσε να συμβεί το 2014.  Με τρεις θητείες, η παρούσα Δημοτική Αρχή, έχει εμφανώς εξαντλήσει κάθε όριο «παραμονής για προσφορά», είναι σαφές ότι μιλάει το εγωκεντρικό αίσθημα ιδιοκτησίας για την εξουσία».
 Ωστόσο, δυστυχώς παρά το ότι η Καίτη Κυλάκου έθεσε, προ πολλού -και δημόσια- με πρωτοβουλία της το ζήτημα της ανανέωσης, πρώτα για την παράταξή της συμπεριλαμβάνοντας με γενναιότητα και τον εαυτό της,
 παρά το ότι κινήθηκε ορθά προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ακόμη πιο ανοιχτού και διευρυμένου χαρακτήρα στη φυσιογνωμία και στο ψηφοδέλτιο του «πάμε αλλιώς»,
  σε πλήρη αντίφαση με τις ελπιδοφόρες εκλογικές συνθήκες που διαμορφώνουν τα παραπάνω γεγονότα,  σημαντική μερίδα συναγωνιστών και συνοδοιπόρων μας αντιλαμβάνεται και προωθεί ως ενδεχόμενη συνέχεια την περίπτωση συζήτησης και συνεργασίας με τη σημερινή διοικούσα καθεστωτική παράταξη.

Στην περίπτωση αυτής, της δυσάρεστης, -πολύ πιθανής όμως- εξέλιξης,

εκφράζουμε τη σαφή απόστασή και αντίθεσή μας σε οποιοδήποτε σενάριο συμπεριλαμβάνει καταστάσεις  σύμπραξης ή ανοχής της σημερινής δημοτικής αρχής,

δηλώνουμε «ελεύθεροι των κοινών δεσμεύσεων» που αναλάβαμε με τη δημόσια ανοιχτή κοινή πράξη διακήρυξης που συνυπογράψαμε με τους συναγωνιστές του «πάμε αλλιώς» το 2014 στην αίθουσα «Πλειάδες».

Θα υπάρξουν και οι αναγκαίες κινήσεις/ ενέργειες  του προερχόμενου από τη16χρονη πόλη δημοτικού συμβούλου, του αγαπημένου συντρόφου μας Ηλία Κρούπη,όπως θα τις ανακοινώσει ο ίδιος.
Με δελτία τύπου, μέσω των ιστοτόπων μας και με άμεσες επαφές θα ενημερώσουμε και ενημερώνουμε, η δημοσιότητα και η διαφάνεια χαρακτηρίζουν πράξεις και έργα, είναι αρχή μας αλλά και δικαίωμα των πολιτών.
Κίνημα Ζωής και Ανατροπής για την πόλη που αγαπάμε.
,
συντακτική ομάδα Ηλίας Κρούπης, Π. Φωτεινόπουλος, Π. Τουρλάκης, Ν. Δουλάμης, Μ. Δρακοπούλου, Γ. Πασσάς Χρ. Ηλιάδης.
Αγωνιστικά

Κορυδαλλός -16χρονη πόλη

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 4 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008