Ακριβής αναδημοσίευση από το korydallos.gr
Γραφείο Τύπου (του Δήμου)

Ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίζουν οι μαθητές του Κορυδαλλού ζητώντας την απομάκρυνση των φυλακών 23/02/2009

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα θα σχηματίσουν τα παιδιά του Κορυδαλλού έξω από τις Φυλακές του Κορυδαλλού την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 9 το πρωί.

Ο Δήμος Κορυδαλλού και οι μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στη πόλη.

Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Αυτό θα διαδηλώσουν οι μικροί μαθητές της πόλης ζητώντας το αυτονόητο: την ασφάλεια και την ηρεμία που έχουν οι συμμαθητές τους σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Η δεύτερη κινηματογραφική απόδραση απέδειξε ότι η παρουσία τους στην πόλη αποτελεί καθημερινό κίνδυνο και εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών. Ιδιαίτερα των παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και στο μοναδικό αθλητικό κέντρο της πόλης δίπλα στις φυλακές.
Το χθεσινό περιστατικό αποτελεί μια ακόμα αφορμή να δει η Πολιτεία και η Κυβέρνηση τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες του Κορυδαλλού. Απέναντι στις ζωές αθώων πολιτών. Μετά μάλιστα και την ψήφιση του νομοσχεδίου αποσυμφόρησης των φυλακών ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης με επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ζήτησε την οριστική απομάκρυνση των φυλακών χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως μοναδική ευκαιρία.
Μετά τη συγκέντρωση της θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Δένδια αντιπροσωπείας φορέων της πόλης με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας των 15μελών μαθητικών Συμβουλίων της πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη στον οποίο θα τεθεί εκ νέου το αίτημα απομάκρυνσης των φυλακών στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ακολουθεί το ομόφωνο Ψήφισμα για την απομάκρυνση των φυλακών που εξέδωσε το «Παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο» στη συνεδρίασή της 22ας Ιανουαρίου 2009.
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ



Εμείς τα παιδιά- μέλη του Παιδικού Συμβουλίου Κορυδαλλού φωνάζουμε δυνατά:

Δεν θέλουμε φυλακές στην πόλη μας .
Δεν είναι δυνατόν οι φυλακές να βρίσκονται εκεί που μεγαλώνουμε εμείς, πηγαίνουμε σχολείο, στο χώρο που παίζουμε και αθλούμαστε.
Δεν είναι δυνατό να ζούμε κάθε μέρα με φόβο και κίνδυνο.
Όλα μαζί με μια φωνή εμείς τα παιδιά του Δήμου Κορυδαλλού ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των Φυλακών από το Δήμο μας.
Ζητάμε επιτέλους από εσάς τους μεγάλους να κάνετε κάτι. Να κρατήσετε τις υποσχέσεις σας και να διώξετε τις φυλακές από την πόλη μας!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------

(Απόσπασμα δελτίου τύπου της κίνησης 16χρονη πόλη)
Σε σχέση με τα παραπάνω:
Να αποσαφηνίσουμε ότι δεν κληθήκαμε σε καμία σύσκεψη φορέων της πόλης και δεν έχουμε συμμετοχή στην παραπάνω απόφαση. Συμφωνούμε φυσικά στην ουσία, όπως όλοι οι Κορυδαλλιώτες για την απαίτηση απομάκρυνσης των φυλακών. Όμως, είναι κρίμα τέτοιες απαράδεκτες προχειρότητες και αδεξιότητες στον χειρισμό μιας κατάστασης να ρισκάρουν πολλά, ενώ εγγυώνται πολύ λιγότερα. Πιστεύουμε ότι το πλάνο της κινητοποίησης, στην οποία φυσικά θα προσέλθουμε "ακάλεστοι", τελικά θα μεταβληθεί με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Παραθέτουμε σχετική επιστολή συμπολίτη μας, που σήμερα βγήκε στην δημοσιότητα (με κίτρινο)

Ο Δήμος Κορυδαλλού σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να στρέψει την δημοσιότητα πάνω του καλεί τα παιδάκια των δημοτικών σχολείων της πόλης να σχηματίσουν παιδική αλυσίδα γύρω από τις φυλακές της πόλης την 26.ΙΙ.09.

Παράλληλα ο Δήμος ζητά από του γονείς να υπογράψουν από πριν Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή τον παιδιών στην παράτολμη και πολύ επικίνδυνη, για εμένα τουλάχιστον, αυτή ιδέα αφού γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που υπάρχουν.

Την στιγμή που όλοι διαχρονικά ζητάμε να απομακρυνθούν οι φυλακές από την πόλη διότι η ύπαρξη τους εγκυμονεί συνεχείς και καθημερινούς κίνδυνους, ο Δήμαρχος κι ο Δήμος θέλουν να πάνε τα παιδάκια του δημοτικού «βόλτα» εκεί.

Δηλαδή τι; Κατά τον Δήμαρχο & τον Δήμο οι φυλακές είναι τόσο ασφαλείς που τα παιδάκια μπορούν να βρεθούν εκεί με ασφάλεια;

Φοβάμαι πως η παρουσία των παιδιών εκεί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όπως πιθανότητα απόπειρας ομηρίας και ανταλλαγής εκτός πολλών άλλων.

Δήμαρχε, την ανθρώπινη αλυσίδα να την κάνεις εσύ με τους Δημοτικούς σύμβουλους και με όλους εμάς που θα σταθούμε δίπλα σου, μαζί σου. Τα παιδάκια δεν είναι ούτε για τηλεοπτική εκμετάλλευση ούτε σάκος του box.


Κορυδαλλός, 24.ΙΙ.2009

Κρούπης Ηλίας

Το κάλεσμα του Δήμου μας από την ιστοσελίδα του.

Το link στο blog όπου αρχικά κυκλοφόρησε: http://korydallos-gr.blogspot.com/


Και επίσης: Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους βουλευτές και κόμματα. (Ή εγκρίνετε - συμμετέχετε με αυτό το πλαίσιο, καμαρώνετε στις εξέδρες, οπότε έχετε αναλάβει και την ευθύνη σας ώς συνδιαμορφωτές ή

ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ!



Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008