«ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 16χρονη πόλη»

ΕΔΡΑ: Ταξιαρχών 40 & Σερρών

Τ.Κ. 181 20 Κορυδαλλός

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-4954906 ιστολόγιο: http://16xronipoli.blogspot.com

email: 16xronipoli@gmail.com

(συνάντηση Μερόπης Κατσάνου με τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού)

Κορυδαλλός, 4/6/2010

(συνοπτικά, αυτά που είπαμε εμείς στους εργαζόμενους)

"Η χώρα μας, πλήττεται από μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση και οι εργαζόμενοι βιώνουν με πολύ δυσάρεστο τρόπο τις συνέπειες της.

Το εισόδημα περικόπτεται βίαια, ενώ οι ίδιοι «ενοχοποιούνται» και πληρώνουν ως φερόμενοι «υπεύθυνοι» για την κρίση αυτή.

Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα συρρικνώνονται στο όνομα της περιστολής δαπανών.

Οι εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών ανατρέπονται στο πλαίσιο ενός αντιλαϊκού, αντιαναπτυξιακού προγράμματος.

Οι εργαζόμενοι όμως, δεν είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της χρεοκοπίας, αλλά τα θύματά της.

Αισθανόμαστε απολύτως φυσική την συμπαράταξή μας, με τους εργαζόμενους, που απορρέει πρώτα από όλα, από το γεγονός ότι είμαστε μια γνήσια κίνηση πολιτών, «βιώνουμε τα ίδια», δεν ανήκουμε στην κατηγορία των επαγγελματιών της συμμετοχής.

...

Σε προηγούμενες επαφές, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις μας, έχουμε ξεκαθαρίσει τις βασικές μας θέσεις που αφορούν τα εργασιακά ζητήματα.

Σε πρόσφατη - ομόφωνη απόφαση της πολιτικής γραμματείας, αναφερόμαστε ειδικά στην σημερινή κατάσταση και στα ειδικά προβλήματα του Δήμου. Φροντίζουμε - και γνωρίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι ενημερώνονται αρκετά για τις θέσεις μας αυτές, παρά τον αποκλεισμό και την περικοπή από μεγάλη μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης και την διαρκή παραπληροφόρηση που λειτουργεί στο πλαίσιο συμφερόντων.

Το έλλειμμα διαφάνειας, παραμένει από τα πιο σημαντικά προβλήματα που δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό αφορά και την Αυτοδιοίκηση. Στην πόλη μας, ιδιαίτερα, πρωταγωνιστήσαμε τα τελευταία χρόνια, με πολύ συχνές παρεμβάσεις μας, στα θέματα της αξιοκρατίας των προσλήψεων, της δημοσιοποίησης όλων των οικονομικών στοιχείων του Δήμου και απαιτήσαμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών και όλων των ενδιαφερομένων σε στοιχεία και πληροφορίες...

Ανεξάρτητα όμως από τις διαφορές που εμείς διατυπώνουμε ως προς την σημερινή διοίκηση του Δήμου, τονίζουμε την ανάγκη συμφωνίας στην εξής βασική παραδοχή:

Η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία και η σπατάλη, είναι πρακτικές που -αργά ή γρήγορα- υπονομεύουν την εργασιακή θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ειδικότερα για την καταψήφιση των δανείων ακούστηκε η άποψη ότι στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους και τις αποδοχές τους. Εμείς, αντίθετα, θεωρούμε ότι είναι αντεργατική άποψη «να συναρτάται η μισθοδοσία με τον δανεισμό». Που κατά βάθος, δίνει το μήνυμα «ότι αν δεν δανειστούμε δεν δικαιούνται οι εργαζόμενοι την αμοιβή τους». Και πρέπει όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις να αναλαμβάνουν την ευθύνη να εξηγήσουν: ποιος την έφερε εδώ την κατάσταση; Για αυτό το λόγο, την ευθύνη της υποθήκευσης και των μελλοντικών συνεπειών της, την αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή.

Εμείς συνεχίζοντας τον αντιπολιτευτικό έλεγχο, που αποτελεί θεσμική μας υποχρέωση, αντιλαμβανόμαστε ήδη την πρόσθετη ευθύνη να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης του Δήμου. Ανασυγκρότησης, για το καλύτερο δυνατό παραγωγικό και κοινωνικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων για συνδιαμόρφωση των θέσεων μας μέσα από έναν διαρκή διάλογο μαζί σας".


Παραπομπές: προηγούμενη συνάντηση κλιμακίου της 16χρονης πόλης με τους εργαζόμενους (18-06-2009)


ο αριθμός των εργαζομένων στο Δήμο σύμφωνα με έγγραφα του ίδιου του Δήμου στις 19/02/2009


διάφορα θέματα με ετικέτα "εργασιακά"


Το διοικητικό Συμβούλιο, μας υποδέχτηκε με πολύ καλή διάθεση και η συζήτηση είχε θετικό αποτέλεσμα.

Σε επόμενες αναρτήσεις, (σύντομα) περισσότερα από τη συνάντηση.

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008