Κομπάζοντας, δημοσιογράφος τοπικής φυλλάδας, ρώτησε πρόσφατα -θεωρώντας πιθανά ότι κάνει μια δύσκολη ερώτηση που στριμώχνει- τον υπεύθυνο τύπου της 16χρονης πόλης:

(ερώτηση)
Εξακολουθείτε να δηλώνετε παντού ότι αυτή η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να διεκδικήσει ολοκληρωμένα. Αν αυτοί που στηρίζονται σε "πολυσύνθετες" δυνάμεις δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά, εσείς γιατί θα μπορέσετε; Πού βασίζεται αυτό; και γιατί δηλαδή αυτοί δεν μπορούν και αν έρθετε εσείς θα μπορείτε;

Δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:
Το δηλώνουμε και το εννοούμε. Και δυστυχώς είναι αλήθεια.
Και η πιό απλή εξήγηση είναι αυτή που μόνος ανέφερες. Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να πάει σχεδόν πουθενά. Δεν μπορεί να διεκδικήσει στόχο με ψυχή.
Γιατί, στην σύνθεσή της συμμετέχουν θερμοί υποστηρικτές της σημερινής Κυβερνητικής Εξουσίας. Οι οποίοι αποκλείεται να συγκρουστούν ειλικρινά, ιδιαιτέρως όταν τα θέματα μπορεί να προκαλέσουν εκλογικό κόστος στην Ν.Δ.
Στην σύνθεσή της όμως συμμετέχουν και υποτιθέμενοι πρώην "αντιρρησίες αντάρτες προερχόμενοι από την προοδευτική οικογένεια". Που όμως τώρα, βλέπουν την πολιτική ανατροπή και τις δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα να μην τολμούν ούτε την αντιπολίτευση να δεσμεύσουν πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και χρονοδιαγράμματα. Γιατί έχουν την αγωνία, να μην "παρεξηγηθεί" η θέση τους, αφού τώρα επαναπροσεγγίζουν με ταχύτητα τον πολιτικό τους φορέα. Και ξαναφτιάχνουν φιλίες που χάλασαν, με σκοπό να τις αξιοποιήσουν στη νέα εποχή.
Εμείς πιστεύουμε στην αυτονομία των συνειδήσεων, στην ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης , αλλά μέσα από ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων.
Που διαθέτουν ταυτόχρονα προοδευτικό προσανατολισμό, θέτοντας και διεκδικητικό πλαίσιο για την πόλη.

Και δεν έχουμε να δώσουμε ούτε και να λάβουμε όμως πιστοποιητικό από κανέναν.

Όλοι μπορούν να είναι μαζί μας, με τον καλύτερο εαυτό τους. Και μπορούμε να βρεθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε συμφέρον, χωρίς να λογαριάσουμε τι "πολιτικό χρώμα" μασκαρεύονται αυτοί που το "εκπροσωπούν".

Μας έμεινε όμως και πάλι μια απορία:
Γιατί κονδυλοφόρε μου αφού κάνετε όλες αυτές τις "δύσκολες" ερωτήσεις,
δεν γράφετε και τις απαντήσεις μας;
Μήπως ανήκετε σε τίποτα πολυσύνθ
ετες δυνάμεις;


διαβάστε επίσης:


Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008