Ο κύριος Διάκος, είναι ένας καθαρός συντηρητικός, κατά άλλη προσέγγιση λαϊκο-δεξιός. Εξαιτίας αυτής της τοποθέτησής του, την οποία -είναι προς τιμή του- δεν την έκρυψε ποτέ,είναι διαμορφωμένη μια μορφή αντιπαλότητας με τα περισσότερα στελέχη της κίνησής μας.
Όμως, ταυτόχρονα, ο κύριος Διάκος, είναι ένας άνθρωπος, από όσο γνωρίζουμε, έντιμος, που σχέση δεν έχει με μυστηριώδη συμφέροντα.
Επί χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, (πολλά χρόνια με τις δεξιές παρατάξεις, την τελευταία φορά με τον "ανεξάρτητο" κύριο Κασιμάτη).
Συχνά μπορεί να κάνει λάθη, αλλά επειδή τα πιστεύει και όχι από δόλο.
Συχνά μπορεί να λέει "χοντράδες" ή "ακρότητες", αλλά επειδή αυτός είναι ο λόγος και ο χαρακτήρας του. Και όχι επειδή θέλει να προκαλέσει.
Και στο τέλος, πιο ωφέλιμη είναι μια άποψη καθαρή, με γωνίες, που μπορεί να πας μαζί ή απέναντι, παρά θολούρα και ψευτοκαθωσπρεπισμός, που στρογγυλοποιεί
συνεχώς χωρίς να λέει τίποτα.




Ο κύριος Διάκος έδωσε στην δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

" ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ."

Κορυδαλλιώτισσες- Κορυδαλλιώτες.

"Είμαι υποχρεωμένος μετά το ψήφισμα του Δήμου Κορυδαλλού να σας ενημερώσω ότι εκτός από το γεγονός της διαφωνίας μου με το ψήφισμα που δημοσιεύθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν καλέστηκα ποτέ στην επιτροπή σύνταξης του όπου είχα οριστεί από το Δ.Σ.

Δεν επιθυμώ αν και είμαι άριστα ενημερωμένος των προβλημάτων της μεγάλης καταστροφής από την πυρκαγιά στο Διόνυσο και την Πεντέλη να σας κουράσω.

Είναι γεγονός ότι η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Γραμματικού στο χώρο που θα γίνει ο Χ.Υ.Τ.Α. και αρχικά δεν μπόρεσαν τα πυροσβεστικά να πλησιάσουν λόγω μιας τοπικής παραδοσιακής εκδηλώσεως μετά με σύμμαχο τον αέρα δεν μπορούσαν να σβηστούν φωτιές που το ύψος τους ήταν το διπλάσιο από τα ψηλά δέντρα γύρω στα 40 μέτρα όπως τα έβλεπα από την περιοχή που ήμουν στο μοναστήρι του Νταού Πεντέλης μαζί με συναδέλφους δημοτικούς σύμβουλους της περιοχής.

Άρα αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην πρόληψη για να αποφεύγουμε την ολέθρια καταγραφή ( όπως κάνουμε τώρα ) της καταστροφής.

Έχοντας την τιμή να είμαι μέλος της επιτροπής πολιτικής προστασίας μετά από επιλογή του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. ( Τοπική ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής ) και Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και Προέδρου της επιτροπής και μέλους του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. κ. Γιώργου Δαβάκη δημοτικού συμβούλου Πειραιά, θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρος τους την εθελοντική ομάδα που συνεργάζεται με τον Δήμο μας γιατί υπέρβαλαν εαυτούς ( καλό θα ήταν ο Δήμος μας να προσέχει καλύτερα την συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων γιατί ένα από τα τρία οχήματα μας παρουσίασε πρόβλημα εν ώρα δράσης). Παράλληλα θέλω να υποστηρίξω το γεγονός ότι την ευθύνη για αδράνεια και διάφορα νομοθετικά πλαίσια δεν την έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά διαχρονικά όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις και θα πρέπει να οργανωθεί επιτέλους ένας θεσμοθετημένος συντονισμός μεταξύ Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις έκτακτες ανάγκες ( πυρκαγιές, πλημμύρες ). Αυτό το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να προστατέψουμε ότι έχει απομείνει στην Αττική και σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια καθώς να αναδασώσουμε όλα όσα έχουν καεί για να υπάρχουν αρκετοί πνεύμονες ζωής για την Αττική μας".


  1. Κατά αρχή αυτού του ιστολογίου, όλοι οι επώνυμοι αντίλογοι και οι διαφορετικές απόψεις, ιδιαιτερα αν έρχονται με email δημοσιεύονται. Για αυτό δημοσιεύουμε την παρέμβαση- καταγγελλία του Δημοτικού Συμβούλου.
  2. Είναι προφανές ότι εμείς έχουμε ένα άλλο πλαίσιο τοποθέτησης και δεν μας καλύπτει η παραπάνω προσσέγγιση του κυρίου Διάκου. (Οι κρατικές- κυβερνητικές ευθύνες, είναι σαφέστατες και πρέπει κατά απόλυτο τρόπο να αποδοθούν... Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλά είναι και τα ψηφίσματα, έστω και αν έχουν μικροατέλιες).
  3. Ξεχωρίζουμε όμως, ότι όπως με σαφήνεια προκύπτει, από μία ακόμα κατεύθυνση, τον ανεξάρτητο ή "ανεξάρτητο" κύριο Διάκο, τίθεται ζήτημα δημοκρατικών λειτουργιών για το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σχετικά
κλικ εδώ: "Και ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει, αρπάχτηκαν οι Διάκοι με τους Δεσπότες". (7 Ιουνίου)

κλικ εδώ: "κύριε πρόεδρε έχετε τον λόγο" (20 μέρες έκλεισε το ερώτημα προς τον κύριο Αγιώτατο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου)

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

ποικιλης υλης

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008