Δίνουμε ορισμένα στοιχεία από την συνάντησή μας με τον συνδικαλιστή - πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κύριο Πήλιουρα:

  • Την τελευταία πενταετία συνολικά προσελήφθησαν περί τους 80 νοσηλευτές και αναχώρησαν 150.
  • Εδώ και δύο έτη, την ημέρα που έχει το νοσοκομείο γενική εφημερία, δεν λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία (μεταφέρονται τα ραντεβού), επειδή το νοσηλευτικό προσωπικό είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει, αφού δεν επαρκεί αριθμητικά.
  • Ανά πενήντα ασθενείς αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής. Αυτή η αναλογία επιδεινώθηκε αφού πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζεται αναλογία ενός νοσηλευτή ανά δύο κλινικές. Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ η απαιτούμενη αναλογία θα έπρεπε να είναι 1/5.
  • Η συνέλευση των γιατρών αποφάσισε: μέχρι 5 χειρουργικά τραπέζια την ημέρα, από 12, που είναι ο ικανός αριθμός, εαν το νοσοκομείο λειτουργούσε με επάρκεια προσωπικού και σωστούς όρους ασφαλείας.
Ο κύριος Πήλιουρας μας ανέφερε επίσης ότι 44 προσλήψεις που βρίσκονται στο στάδιο επιλογής και προώθησης, αν προχωρήσουν με τις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να κάθυστερήσουν ένα ή και δύο χρόνια.
Αναφέρθηκε ακόμα στην αναμονή 18 πρόσφατων προσλήψεων, που δεν λύνουν φυσικά το πρόβλημα, αλλά και αυτές περιμένουν στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Η κυρία Ελένη Γαλανοπούλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου, μας τόνισε ότι τα αίτημα των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν και θα κλιμακωθούν, δεν είναι οικονομικού χαρακτήρα αλλά θέτουν στην ουσία τους αναγκαίους πλέον όρους για την λειτουργία του νοσοκομείου.
Μας ανέφεραν επίσης τα εξής:
Περισσότερα από 70 stage (που δεν ανανεώνονται), με τη λήξη τους μεγαλώνουν το κενό.
20 νοσηλεύτριες, απασχολήθηκαν για μακρύ διάστημα σε ειδικό τμήμα που δημιουργήθηκε για την γρίπη των χοίρων. Έτσι ένα δυναμικό σπαταλήθηκε σε περιορισμένο ρόλο.
(Το καλύτερο)
Προεκλογικά άνοιξαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Το οποίο, όπως όλοι γνώριζαν, θα λειτουργούσε μόνο για τρεις μέρες, αφού δεν υπήρχαν προδιαγραφές πραγματικής λειτουργίας. Έτσι και έγινε.
Ο γιατρός κύριος Παπανικολάου, μας ανέφερε τον προβληματισμό του για την δημιουργία -με αυτούς τους όρους- ενός από τα πέντε πρότυπα εκπαιδευτικά κέντρα ΤΕΠ, στη Νίκαια.

Παρακολουθήσαμε μια μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων, που άρχισε περίπου στις 11.30 το πρωί και κύριο αντικείμενο είχε την εξέλιξη και κλιμάκωση κινητοποίησης. Με βασικό αίτημα την πλήρωση των κενών θέσεων ειδικότερα στο νοσηλευτικό προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουν με κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.
Σχηματίσαμε την βεβαιότητα ότι δεν το κάνουν αυτό για να δημιουργήσουν αδιέξοδο, αλλά το κάνουν επειδή έχουν αδιέξοδο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις δικές τους απαιτήσεις.

το χαμόγελο της Ελένης: κλικ εδώ

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

ποικιλης υλης

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008