Παρουσιάζουμε το πρακτικό της διαπαραταξιακής επιτροπής (30-08-2010). 

Επισημαίνουμε ότι για να προκύψει έστω και αυτή η απροσδιόριστη συμφωνία χρειάστηκε να εξαιρεθούν θέματα, αφού ο Αντιδήμαρχος κ. Καλούδης επέμεινε ως το τέλος να θεωρεί ότι δεν ανήκουν στο αντικείμενο της συζήτησης.

Η συμφωνία δεν μπόρεσε να συμπεριλάβει τους ακριβείς τόπους όπου θα τοποθετηθούν τα προεκλογικά περίπτερα στην πλατεία Ελευθερίας, όχι εξαιτίας κάποιας ασυμφωνίας στη μοιρασιά, αλλά εξαιτίας της αδυναμίας του κ. Καλούδη (συμμετείχε με τον διπλό ρόλο του Αντιδημάρχου και του εκπροσώπου της παράταξής του) να προσδιορίσει τα προτεινόμενα σημεία. Τα σημεία αυτά οι -θιγόμενες- παρατάξεις, υποστήριζαν ότι αδικαιολόγητα έχουν καταληφθεί με υπερβάσεις καταστηματαρχών, ενώ ο κύριος Καλούδης ζητούσε να "βολευτούν" τα πράγματα, αλλά δεν εξηγούσε που θα πάει ο καθένας και από που θα περνούν οι περαστικοί.

Το συμφωνητικό υπογράφτηκε με ασάφεια και ενώ έχουν περάσει αρκετές μέρες, τίποτα δεν αποσαφηνίστηκε. Ούτε οι χώροι που θα αναλάμβανε να ελευθερώσει, ελευθερώθηκαν, ούτε το τοπογραφικό διάγραμμα για τα ακριβή 81 σημεία ανάρτησης των μηνυμάτων.

Υπάρχουν όμως και άλλα, εξίσου σημαντικά θέματα που αξίζουν επισήμανσης.
Πριν την υπογραφή της συμφωνίας, ο εκπρόσωπος της 16χρονης πόλης, έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:
*Να συνταχθεί ένα σύντομο, δελτίο τύπου της επιτροπής, όπου να διατυπώνονται επιθυμητοί, κοινά αποδεκτοί κανόνες, για την λειτουργία των τοπικών εφημερίδων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ιδιαίτερα, επιχειρηματολογώντας ανέφερε ότι υπάρχουν έντυπα τα οποία επιμένουν να παρουσιάζουν άλλοτε ότι υπάρχουν δυό παρατάξεις λιγότερες, άλλοτε να παρουσιάζουν ασαφή στοιχεία δημοσκοπήσεων κλπ.
(Όλες οι παρατάξεις δέχτηκαν την πρόταση, ο κ. Καλούδης αρνήθηκε).

*Να συζητηθούν οι κανόνες της λειτουργίας της ιστοσελίδας του Δήμου, όπου παρά την αφαίρεση του δυναμικού συνδέσμου παραπομπής σε ιδιωτική σελίδα του κ. Κασιμάτη, το πρόβλημα παραμένει, από άλλους διαδικτυακούς τόπους του Δήμου Κορυδαλλού. (Ο κύριος Καλούδης - και πάλι μόνος-, αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα).

* Σε ότι αφορά την χρήση της πλατείας, η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να φροντίσει για την εύρεση και διάθεση όλων των απαραίτητων χώρων, αφού την διοίκηση δεν την ασκούν μεμονομένες παρατάξεις.

Οι παραπάνω επιφυλάξεις καθιστούν το πρακτικό αυτό ακατάλληλο για χαρούμενες ανακοινώσεις, όπως αυτή που διαβάσαμε στο δημοσκόπιο και σε τοπικές εφημερίδες.

Στην αρχή της συνεδρίασης, κοινοποιήθηκε η ανακοίνωσή μας για το  ΄"δημοσκόπιο" σε όλους τους εκπροσώπους των παρατάξεων.



Συνεπώς, το πρακτικό αυτό, για το οποίο πανηγυρίζει μόνος ο κύριος Καλούδης, για την ώρα δεν έχει καμιά έμπρακτη αξία, ενώ παραμένουν ανοιχτά ακόμα και παιδαριώδη ζητήματα, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008