Απόσπασμα από την απόφαση - ανοιχτή πρόταση  δημιουργικής υπέρβασης (τον Μαϊο του 2010 

... Στην πόλη μας, στις γειτονιές μας, αυτό το γνωρίζουμε, το βλέπουμε και το αισθανόμαστε... Άσχετα με το γεγονός ότι (προσωρινά) στον τρόπο εκδήλωσης, δεν κυριαρχεί η συμμετοχή και η αγωνιστική ενεργοποίηση των πολιτών, αλλά ο μοναχισμός και η εσωτερίκευση, είναι βέβαιο πως δημιουργούνται προϋποθέσεις για να βρεθούμε σε γεγονότα, από αυτά που στην ιστορία αναφέρονται ως αυθόρμητα και ανεξέλεγκτα.
Ποτέ ιστορικά -και πουθενά στον κόσμο- την λύση στα προβλήματα της πείνας της αδικίας και της φτώχειας δεν την έδωσαν τραπεζίτες. Όσες φορές πήγαμε μπροστά, οι ίδιοι οι πολίτες δημιούργησαν γεγονότα και προϋποθέσεις.
Εδώ ακριβώς, πρέπει να επισημάνουμε, ότι εμείς πιστεύουμε στον σημαντικό ρόλο που έχει να παίξει η Αυτοδιοίκηση. Γιατί η Αυτοδιοίκηση: (1) είναι βασικός θεσμός της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, (2) βασική πηγή υπηρεσιών προς τον πολίτη και (3) από την ποιότητά της εξουσίας αυτής εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο τρόπος και η κατεύθυνση της ανάπτυξης, (δηλαδή εμμέσως ή αμέσως είναι μηχανισμός ανακατανομής εισοδημάτων)...

 παραπομπή:
http://xilieseikones.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html

 Στο ίδιο κείμενο, είχαμε επισημάνει:
Με διαρκή υποκρισία και θράσος, η σημερινή Διοίκηση εξακολούθησε και όπου μπορεί εξακολουθεί, να κρύβει δεδομένα ή να διαφοροποιεί στοιχεία προσπαθώντας άλλοτε να διοικήσει μόνη και ανεξέλεγκτη, μακριά από κάθε κοινωνικό έλεγχο και αντιπολίτευση και άλλοτε να κρύψει τις συνέπειες της πολιτικής της. Οι οποίες, εκτός από τα προβλήματα της αναξιοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας, έφεραν σε πολύ μικρό χρόνο, πολλούς δανεισμούς μεγάλη σπατάλη και τελικά χρεοκοπία.
• Την χρεοκοπία αυτή, θα την πληρώσουν για πολλά χρόνια οι πολίτες. Η αιτία της χρεοκοπίας αυτής, που αποτελεί σήμερα κρίσιμο θέμα της πόλης, με απειλητικούς κινδύνους και σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, συνδέεται γενεσιουργικά με τις επιλογές αυτής της διοίκησης. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της παρουσίας της στα πράγματα και μέχρι σήμερα, φτιάχνει μόνο βιτρίνα και δημόσιες σχέσεις. Είμαστε κατηγορηματικοί σε ότι αφορά την προσπάθεια παραπληροφόρησης που συστηματικά θα επιδιωχθεί, όλο και πιο έντονα στον επόμενο χρόνο: «ότι δήθεν ευθύνεται αποκλειστικά η γνωστή - γενικότερη εξέλιξη των οικονομικών της χώρας μας».

Αυτό το τελευταίο γεγονός φυσικά, λογικά, θα επιδεινώσει την κατάσταση.
Αλλά εδώ υπάρχει πρωτογενές πρόβλημα. Ως το τέλος του έτους, με τους πιο μέτριους υπολογισμούς μας, το χρέος του Δήμου από 20.000.000 ευρώ, το 2007, θα έχει περάσει τα 40.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, (γιατί πλήρη στοιχεία δεν υπάρχουν), συνολικά το προσωπικό του Δήμου έχει αυξηθεί λίγο πάνω από το (+50%), από την 1/1/2007 μέχρι σήμερα. Το προσωπικό του Δήμου, αριθμεί πλέον μαζί με τις επιχειρήσεις πάνω από 1000 άτομα. Από αυτούς, περίπου οι τρεις στους δέκα με καθεστώς συμβάσεων.
Εδώ θέλουμε να παρατηρήσουμε, ανεξάρτητα από το έλλειμμα αξιοκρατίας:

-Δεν είναι φιλεργατική πολιτική να προσλαμβάνεις, αλλά να μην πληρώνεις.

-Είναι φτηνός λαϊκισμός, όταν δίνεται η θέση εργασίας «να λες σε προσέλαβα» και όταν χάνεται να λες «σε έδιωξαν».

-Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε, ακόμα και αν προσελήφθησαν έξω από τους
κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας. Οι εργαζόμενοι προσφέρουν δουλειά και
δικαιούνται ψωμί. Δεν χρωστούν σε κανένα μας. Έχουν, επίσης, δικαίωμα στον
αγώνα για την εργασία και στη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων που
απορρέουν από την θέση τους αυτή.
Αυτές, είναι οι καθαρές μας κουβέντες που δίνουν και απάντηση στην παραφιλολογία και τις φήμες (;) ότι δήθεν η διαρκής
στάση μας για διαφάνεια και αξιοκρατία θέτει σε «ρίσκο» θέσεις εργασίας.

Αναρτήθηκε από ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη on Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ψηφοδέλτιο "Πάμε Αλλιώς"

στο FACEBOOK

στο FACEBOOK
Είμαστε χιλιάδες...χιλιάδες...

κατηγοριοποιηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

συνεχιζουμε

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

  • ΠΕΣΥΔΑΠ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ 3:37 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα) προς ....... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς: τα μέλη της Επιτροπής Πρασίνου – Περιβάλλοντος Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 20...
    Πριν από 8 χρόνια

KORYDALLOS.blogspot

παραπομπες

Αναγνώστες

κοπηκαν πολλα δενδρα. φτανει πια!

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Blog Archive

"ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ"

(α) ερώτημα Κορυδαλλός,17 Σεπτεμβρίου 2009
(β) πάνω στην εικόνα
(γ) Κύριε Φίλη, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ, (ένα κλικ)
(η δημοτική αρχή επαγρυπνά)

διακηρυξη - ιουλιος 2008